Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma (ebből legközelebb lehet, hogy többet teszek, az elején belereszelt 2 gerezden felül a végén még egy-két gerezdet dobok bele)
2 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj vagy extra szűz olívaolaj
1 nagy szem krumpli
40-50 dkg brokkoli
só (2 teáskanál), bors (egy-két tekerésnyi), szerecsendió (kb. egy lapos kávéskanálnyit tettem bele), natúr fűszerkeverék (egy evőkanálnyi)
1,2 l víz (ha a végén túl sűrű, lehet pótolni)
Opcionális:
pirított kenyérkockák, kiflikarikák, ami tetszik
gyerekeknek kukorica (mert az enyém pl. nem enné meg a brokkolikrémlevest, de a zöld kukoricaleves bezzeg ízlettt neki)
Elkészítés:
A hagymát az olajon dinsztelem, hozzáadom a fokhagymát. Felöntöm vízzel, bele a krumpli és némi só. Mikor forr, mehetnek bele a fűszerek, majd pár perc múlva a kicsikre vagdosott brokkoli.
Ha megpuhult minden, még utánfűszerezem amennyiben szükséges. Mikor picit kihűlt, botmixerrel turmixolom.
Legközelebb azért hagyok néhány brokkolirózsát egészben a móka kedvéért.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése