2013. szeptember 13., péntek

Répás vöröslencseleves

Hozzávalók:

2 ek. olaj
1 fej hagyma
10 dkg vöröslencse
10 dkg reszelt sárgarépa
1 ek. garam massala
6 dl víz
2 dl rizstej

esetleg vegyes fűszerekeverék, csili, snidling, napraforgómag



Elkészítés:

A hagymát aprítom, dinsztelem, rádobom a lencsét és a répát, 2 percig pirítom, majd megszórom a massalával. Felöntöm vízzel, sózom, majd mikor forr, mehet bele egy zöldségleveskocka vagy vegyes fűszerkeverék, de nem fontos. 15-20 percig főzöm, majd beleöntöm a rizstejet. Ezzel még egyet forralom és kész. Díszíthető apróra vágott snidlinggel, meg lehet bolondítani napraforgómaggal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése