2014. január 19., vasárnap

SZMéletlenül finom keksz

Hozzávalók:


1 csésze tk tönkölyliszt
1 csésze zabpehely
1 csésze barnacukor
8 ek olaj
2 tojásfehérje
1 cs. vanillincukor
1/2 tk szódabikarbóna
csipet só
1 csésze mazsola vagy aszalt áfonya vagy mogyoró vagy amit szeretsz
némi (vaníliás) nővényi tej



Elkészítés:

A cukrot az olajjal és a tojással kikeverjük, aztán szépen hozzáadagolunk minden hozzávalót. A végén beleforgatjuk a mazsolát vagy amit szeretünk .
Ha szükséges, lehet bele óvatosan tenni még egy kis növ.tejet.

190 C-ra melegítjük a sütőt (gázon kb. 4-es fokozat). Ritkásan (kb. 5-5 cm kihagyással) halmokat helyezünk egy sütőpapírral bélelt tepsibe és kb, 10 perc alatt készre sütjük.
Ha nem hagytuk elég helyet és egybefolyik, mint esetemben, vághatunk belőle négyzeteket, rombuszokat vagy akár deltoidokat is. Vagy törhetjük. Nagyon finom így is.



Módjával fogyasztandó, hisz elég sok cukor van benne. De vannak azok a napok, mikor az embernek muszáj a lelkét ilyen jellegű dekadens élvezetet nyújtó édességgel kényeztetni.