Hozzávalók:
1 csésze köles
2,5 csésze víz
1 fej vöröshagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma lereszelve
2 sárgarépa lereszelve
1 bő teáskanál dijoni mustár
hidegen sajtolt napraforgóolaj (vagy olíva) - ebből annyi, amitől pont olyan krémes lesz az egész, amit kellemesnek találunk (nagyságrendileg kb. 1 deci)
só, bors, petrezselyem (egyéb zöldfűszerek tetszés szerint)
dió - tetszés szerinti méretűre aprítva
Elkészítés:
A kölest megfőzzük a 2,5-szeres mennyiségű vízben- ha már csak pici víz van rajta, le szoktam állítani, bebugyolálom ronggyl, mint a rizst és úgy hagyom, hogy megszívja magát.
Amíg kihűl, lereszelem- darálom a többi hozzávalót.
Mindent összekeverek-pépesítek, a diót a végén keverem bele, hisz izgalmasabb, ha roppan, mint ha megtalálhatlan.
Nagyon finom kenyérre kenve, de magában is akár.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése