Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma- aprítva
1 evőkanál olaj
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
néhány rózsa karfiol
10 dkg savanyú káposzta
1/2 liter bio savanyúkáposzta-lé
Só
Bors
Füstölt pirospaprika (a Culinariá-ban kapható)
Elkészítés:
A vöröshagymát az olajon egy kicsit párolom. Rászórók egy evőkanál füstölt pirospaprikát, majd a felkarikázott répákat. Ezt is párolom egy rövid ideig, majd felöntöm kb. 2 liter vízzel. Sózom (óvatosan, mert sós a káposzta is), borsozom. Ha forr, beledobom a karfiolt is. 15 percig főzöm, majd leállítom. Mikor kicsit hűlt, beleszórom a kedvemre valóra vágott savanyú káposztát.
Tálaláskor a tányérokba adok a leveshez a bio savanyőkáposzta-léből, mindenkinek ízlése szerint.
Ez a leves úgy készül, hogy a vitaminokat a lehető legkevésbé öljük meg főzéssel, kellemesen savanyú legyen, a zöldségek pedig "tizenöt percesek", ahogy a lányommal szeretjük őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése