2014. július 31., csütörtök

Nagyon kókuszos nagyon mennyei torta

Tudom, hogy Jelinek professzor nem szereti a kókuszt. De én nagyon. És mivel számos nagyon jó és egészséges tulajdonsága van, én igenis szoktam tenni müzlibe, sütibe. Kókuszzsírt viszont nem használok, értem, hogy az baromi sok telített zsírsavat tartalmaz, ami nekünk nem a barátunk. És mivel baromi drága is, nem nehéz ellenállnom a kísértésnek.
Csengével egyik nap egyszerre éreztük szükségét, hogy sütit süssünk. Én kekszre gondoltam, de persze most is ő nyert a torta-ötletével.

Hozzávalók:

1 csésze liszt
1 csésze kókuszreszelék
1 csésze barnacukor
1 csésze kókusztej (én 3 evőkanál kókusztejporból vízzel kevertem)
1 csésze olaj
1 tojás fehérje
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor

Elkészítés:

Mindent jó alaposan összekeverünk.
180 C-on 20 percig sütjük- két tortalap a cél, vagy egyet kettényesünk vagy kellemesen 2 részletben sütjük meg, legcélszerűbb szilikon tortaformában. csak akkor érdemes kifordítani, ha kihűlt.




Krémhez:

Vaníliapudingot úgy készítettem el, hogy 4 dl folyadékot adtam hozzá. Ebből kb, 2 dl rizstej volt, a maradék 2 dl pedig a fenti módon elkészített kókusztej. Adtam hozzá egy kis vegán margarint, hogy még krémesebb legyen, de ez nem fontos.

Mi végül a két lap közé tettük a krémet. A felének a tetejére fehér csokit olvasztottunk Csengének.
Az egészre pedig tettünk cukormázat, a legtetejét pedig mindenfélével díszítette a leányzó, végül előrehozott hatodik szülinapot ünnepeltünk vele.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése