2013. július 15., hétfő

Csicseriborsó-leves

Hozzávalók:

1 csésze csicseriborsó
2 közepes krumpli
1 sárgarépa
2 csiperke
tetszőleges zöldségek
1 liter paradicsomlé
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanák masala fűszerkeverék

1 evőkanál extra szűz olaj



Elkészítés:

A csicserit előző este beáztatjuk.
Az olajon az aróra vágott hagymát picit megpároljuk úgy, hogy egy pici vizet adunk hozzá, hogy az olaj ne hevüljön túl. Ráreszelünk 2 gerezd fokhagymát. Hozzákeverjük a masalát, majd felöntjük a paradicsomlével illetve még kb. 1 liter vizet adunk hozzá. Megsózzuk, ha úgy tartja kedvünk. Beleborítjuk a csicserit és addig fűzzük, amíg meg nem puhul- ez kb. egy-másfél óra. Mikor már puha, beledobáljuk a krumplit, répát, gombát és a többi zöldséget, amit szeretünk (cukkini, szálzeller, karalábé, minél több, annál jobb). Forrástól számítva 15 percig főzzük még. Ekkor lesznek olyan kellemesen ropogósra főttek a zöldségek, ahogy mi szeretjük. Ekkor belereszeljük a harmadik gerezd fokhagymát és kész is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése