2013. július 15., hétfő

Zöldbabos árpagyöngy szejtánnal, ahogy egy mindenevőtől tanultam

Hozzávalók:

20 dkg árpagyöngy, átmosva
20 dkg zöldbab, mosva, kb. 2 centisre darabolva
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 paprika
1 paradicsom
só, bors
natúr fűszerkeverék
1 zacskó pirospaprikás szejtán (vagy akár natúr, ez esetben tehetünk mi pirospaprikát az ételbe, ha szeretjük)
1 kanál olaj (a szokásos: hidegen sajtolt napraforgó vagy olíva)



Elkészítés:

Az olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát (pici vízzel), belereszeljük a fokhagymát. Hozzáadjuk az árpagyöngyöt, paradicsomot, paprikát (felvágva tetszés szerint), meg a zöldbabot. Felöntjük kb. 3 deciliter vízzel és ha forrni kezd, kis lángon pároljuk. Ha elfogy a víz, pótoljuk. Az első pótláskor hozzáadjuk a kockákra vágott szejtánt. Kb. fél óra alatt megfő.
Ha kedvünk tartja, megbolondíthatjuk csomborral.
Illetve készülhet zöldbab helyett fejtett babbal is, amely esetben a babot főzés előtt egy éjszakára beáztatjuk. De lencsével is kitűnő, alig várom.

Köszönet a receptért  Szilinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése