2014. május 18., vasárnap

Narancssárga krémleves

Valószínűtlenül egyszerű és valószínűtlenül finom, Csenge kedvence lett, lustaságból született.

Hozzávalók:

Zöldség, ami van itthon, de ami fontos: jó sok sárgarépa. Mindenből annyi kerül a levesbe, amit nem eszünk meg nyersen pucolás közben- úgyis úgy a legegészségesebb.
Itt most ez volt:

4 sárgarépa
1 fehérrépa
1 vöröshagyma

1 karalábé
2 krumpli

1 maroknyi zabpehely

1 bio zöldségleves-kocka (vagy egy pici lestyán, borsikafű, fokhagyma, bazsalikom, kitudjami, ami van a keverékben, így sokkal finomabb lesz, de most lusta voltam)

Elkészítés:

Megpucolok mindent.
Felteszek kb, másfél liter vizet melegedni, bele az első adag zöldség azon nyomban, sóval és a zabpehellyel. Mikor felforr, hozzádobom a leveskockát és a gyorsan fővő zöldségeket.

15 perc forrás után elzárom.Mikkor kicsit hűl, leturmixolom.

Levesgyönggyel és napraforgómaggal ettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése