Valószínűtlenül egyszerű és valószínűtlenül finom, Csenge kedvence lett, lustaságból született.
Hozzávalók:
Zöldség, ami van itthon, de ami fontos: jó sok sárgarépa. Mindenből annyi kerül a levesbe, amit nem eszünk meg nyersen pucolás közben- úgyis úgy a legegészségesebb.
Itt most ez volt:
4 sárgarépa
1 fehérrépa
1 vöröshagyma
1 karalábé
2 krumpli
1 maroknyi zabpehely
só
1 bio zöldségleves-kocka (vagy egy pici lestyán, borsikafű, fokhagyma, bazsalikom, kitudjami, ami van a keverékben, így sokkal finomabb lesz, de most lusta voltam)
Elkészítés:
Megpucolok mindent.
Felteszek kb, másfél liter vizet melegedni, bele az első adag zöldség azon nyomban, sóval és a zabpehellyel. Mikor felforr, hozzádobom a leveskockát és a gyorsan fővő zöldségeket.
15 perc forrás után elzárom.Mikkor kicsit hűl, leturmixolom.
Levesgyönggyel és napraforgómaggal ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése