2013. szeptember 13., péntek

Húsevőcsábító szójaszelet bulgurral

Hozzávalók:

1 doboz szójaszelet (Haas)
fűszerkeverék (vegamix)
só, bors
1 bő ek. mustár
1 dl olívaolaj
1/2 citrom leve
1 ek méz
2 gerezd fokhagyma
2 dl bulgur



Elkészítés:

A szójaszeleteket felteszem főni egy liter fűszeres, sós, borsos vízben kb. 20-30 percre. Elkészítem a pácot: összekeverem a mustárt az olajjal, belereszelem a hagymákat, tekerek bele egy kis borsot, belefacsarom a fél citromot. Átpakolom bele a szójaszeleteket, jól beleforgatom a lötyibe őket, majd benne hagyom a pácban mindet legalább fél órára.
A szója jó kis fűszeres főzővizét eszem ágában sincs kiborítani: leszűröm és ebben főzöm meg a bulgurt olyan módon, hogy egy rész bulgurhoz 2,5-szeres vizet adok, ebben jól felforralom majd takarékon főzöm addig, hogy már alig maradjon rajta víz, ekkor leállítom, bebugyolálom, így hagyom, hogy megszívja magát.
A szójaszeleteket pedig kis olívaolajon serpenyőben megsütöm, kb. 5-5 perc alatt mindkét oldalát.

Csábítóan finom.

 Köszönet a receptért anyunak, aki műkedvelő vegán!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése