2013. szeptember 25., szerda

Kakaós mogyorókrém (vegán nutella)


Hozzávalók:

10 dkg  törökmogyoró
1 tk bourbon vanília
kb. 10 dkg barnacukor (és/vagy agavészirup, juharszirup, én mindezeket tettem bele, barnacukorból is két félét, egy kis sima barnát és leginkább a nemrégiben felfedezett muscovado típusú csodát)
kb. fél dl hidegen sajtolt napraforgóolaj (egyszer azért mogyoróolajjal is meg fogom próbálni)
kb. fél dl szójatej (vagy mandulatej. vagy mogyorótej)
kb. 3 ek kakaópor (jó minőségű, cukrozatlan, holland)



 Elkészítés:

Először is szükségünk lesz egy legalább 600 wattos turmixgépre. Ez alatt bele se kezdjünk. A 600 wattal is picit darabos marad a mogyoró, de ez azért még teljesen kellemes állag.
Először is a mogyorót turmixoljuk össze, amennyire csak lehet. Utána még egy percig hajtsuk a gépet. Ha elég erős a gépünk, krémessé válik a mogyoró, gyengébb gépenkél ez nem fog megtörténni. Tegyünk úgy, mintha direkt ez lett volna a cél.
Hozzáadagoljuk a többi hozzávalót is szép lassan (mindenből tegyünk egy keveset minden körben) , mindig alaposan turmixoljuk meg, kóstolgassuk, és adagoljunk hozzá még, ami kell.
Ha hígabbra szeretnénk, jöhet még szójatej, ha sűrűbbre, jó, ha van még mogyorónk.

Csenge így nyilatkozott az eredményről: "Isteni!"



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése