2013. november 19., kedd

Már megint egy húsevő-csábító: tésztaszósz

-ahogy a húgaimnak leírtam:

Sziasztok drágák! Gyorsan leírom, mit kezdhettek a kis hozzávalókkal, mielőtt a pasijaitok elfogyasztják a SÖRélesztőt.


Kell egy csésze napraforgómag a lehető legfinomabbra darálva, bele egy evőkanál miso-paszta, 1/3 csésze sörélesztő-pehely, 1/4 csésze hidegen sajtolt napraforgóolaj (vagy extra szűz olivaolaj), langyos víz- lassan adagolva, kevergetve, míg megfelelő állagú nem lesz. A sörélesztőpehely egy picit sűríteni fog a krém állagán, ahogy keveritek. Lehet bele tenni egy kávéskanálnyi kurkumát (ha szeretitek az ízét), ettől szép sárga lesz. Ha tésztaszósznak tervezitek, akkor kicsit hígabbra érdemes csinálni, mert a tészta be fog szívni a szószból. Ha kenyérre kennétek, akkor lehet sűrűbb. Ha a tésztára még dobtok párolt zöldségeket, akkor érdemes a zöldségek vizéből egy kicsit elmenteni, és azzal hígítani a szószt.
Ez egy alapszósz- így is nagyon finom, mint tapasztalhattátok, de innen kezdve kedvetekre variálhatjátok-ízesíthetitek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése